VIRTUAALIHEVONEN
VIR MVA Ch
Raadelman Suikku
KisakalenteriSivuilla esitetyt tiedot eivät liity mitenkään kuvissa olevaan hevoseen!


 »Virallinen nimi: Raadelman Suikku  »Väri:  Punarautias
 »Lempinimi:  Suikku, Suikkis »Merkit:  -
 »Rotu:  Suomenhevonen »Omistaja:  Leandra
 »Sukupuoli:  Ori  »Asuintalli:  Metsäkartano
 »Syntynyt:  25.06.2009  »Kasvattaja :  Raadelma
 »Ikääntyminen:  Ikä 30 irl päivää = 1 virt. vuosi  »Painotus:  Kouluratsastus
 »Säkäkorkeus:  156cm  »Koulutus:  Vaativa B

» Luonne

Suikku ei ole aivan helppo ori varsinkaan kokemattomissa käsissä, mutta asiansa osaavat ihmiset saavat sen pidettyä kurissa melko pienelläkin vaivalla. Suikulle on hyvin tyypillistä kokeilla ihmisten kärsivällisyyttä monin eri konstein, mutta kun se tajuaa että ihminen ei heti luovutakaan, se lauhtuu nopeasti. Aivan nössykkä ori ei kuitenkaan ole, joten sen kanssa saa kuitenkin aina olla hiukan varuillaan.

Suikku on parasta hoitaa käytävällä molemmilta puolilta kiinni ollessaan, silloin se malttaa useimmiten seistä paremmin paikallaan kuin karsinassa, jossa se pyörii ja hyörii minkä kerkeää. Tosin aina välillä ori saattaa ilmaista oman mielipiteensä hiukan rajummin ja varsinkin takakavioita saa välillä väistellä. Harjatessa Suikku voi hiukan steppailla, varsinkin jalkojen kunnolliseen harjaamiseen voi mennä hiukan aikaa putsauskohteen liikkuessa jatkuvasti. Mahan harjausta Suikku arastelee ja esittää vastalauseita hurjasti luimien. Kaviot ori nostaa kevyesti pyynnöstä ylös, mutta useinkaan se ei jaksa pitää niitä kauaa ylhäällä ja yrittää laskea jalan omatoimisesti kesken puhdistuksen alas. Orinn peseminen on kaikeksi yllätyksesi melko helppoa, Suikku tuntuu rauhoittuvan kohisevan veden äänestä eikä se ole moksiskaan karvapeitteen kastumisesta. Satuloidessa Suikku voi pullistella joskus yllättävänkin paljon ja osoittaa jälleen mieltä hiukan luimien, joskus harvemmin se saattaa yrittää näykkiä. Päättäväisen hoitajan kanssa ei kuitenkaan kauaa jaksa pelleillä ja yleensä jo suitsiessa ori ottaa kiltisti kuolaimet vastaan ilman sen kummempia temppuja.

Ratsastaessa Suikku todella reipas, menohaluja sillä riittää. Suikku osaa kuunnella ratsastajaa hyvin ja toimii jopa erittäin kevyillä avuilla. Liian tiukasta ohjasotteesta ori voi hermostua ja kuumua, joten ratsastajan tulee huolehtia ettei jää liiaksi suuhun kiinni. Suikullalla on ratsastuksen aluksi yleensä kova kaahaus päällä ja ensimmäiset muutamat kierrokset menevätkin kunnon temmon etsimisessä. Ratsuna Suikku ei todellakaan sählää tai koettele ratsastajan hermoja kuten hoitaessa vaan se on ennemminkin erittäin keskittynyt kuuntelemaan mitä ratsastaja siltä vaatii. Ori on kuitenkin melko säpäkkä ja joskus sen turhautuessa pienet pukit ovat yleisiä. Pahantahtoinen Suikku ei kuitenkaan ole. Suikku hyppää pienehköjä esteistä nätisti, mutta kouluratsastuksessa se on haka. Kunnon ratsastajan kanssa sen hyvä reagointi apuihin yhdessä kiitettävän reippauden Suikku kulkee nätisti. Orin siirtymiset askellajista toiseen voivat olla hieman tönkköjä, niissä on edelleen hiomisen varaa. Laukassa Suikku innostuu helposti liikaakin ja kestää hetken ennen kuin laukan saa pyörimään sopivalla temmolla. Ori on harvemmin jännittynyt eikä sen askellajeissakaan ole mitään huomauttamista. Kun ottaa sen herkkyyden sekä yleisen reippauden huomioon ja osaa pitää orin selkeästi hallinnassaan Suikku on oikein hyvä menopeli kouluratsastukseen.

Suikkua traileriin viennissä tulisi olla useampi henkilö avustamassa, ori kun ei millään ymmärrä miksi sen pitäisi mennä pieneen, tärisevään koppiin ja järjestää yleensä pienen mielenosoituksen kun se näkee trailerin. Maanittelu ei orin kanssa auta, päättäväisyyden ja kunnollisten otteiden kanssa se on nopeammin trailerissa. Pitkien matkojen jälkeen Suikku on yleensä hiukan hermostunut eikä millään pysysisi hetkeäkään paikallaan. Rauhioittuakseen Suikku vaatii kunnon kävelytystä tutun ihmisen kera, myös juoksuttaminen on hyvä tapa saada ori taas kunnolla rentoutumaan ja tottelemaan matkan jälkeen. Oria taluttaessa on sitä pidettävä jatkuvasti silmällä ja naru pidettävä kireällä. Suikku saattaa joskus päättää tehdä pieniä pyrähdyksiä, jolloin taluttajan on oltava valmis jottei vahinkoja tapahdu.

Tarhassa Suikku esittää usein melkoista show'ta, joko se laukkaa innoissaan tai sitten pörhistelee mahdollisesti ohikulkeville tammoille. Ihmisiin se ei jaksa reagoida ja tarhasta pois haettaessa on hyvä olla joko makupala tai jotain rapisevaa mukana, muuten Suikku vain kipittää pois päin hakijasta. Kun on saanut orin huomion kunnolla kiinnitettyä se on melko helppo ottaa kiinni, eikä se taluttaessakaan protestoi.

» Sukutaulu

   I Kajo-Varjo
   VIR MVA Ch, KTK-II
   II Peltopyy
   KTK-III, YLA2
   III Veli Vikuri
   IIE Vaimean Tytär
   IE Aino-Kaisa
   KRJ-II, YLA 2
   IEI Pehtoori
   IEE Kaisa
   E Soihdun ILO    EI Jätkänpätkä
   ERJ-III, SLA-II, YLA 3
   EII Jätkä
   EIE Astama
   EE Soihtutyttö
VIR MVA Ch, KTK I KRJ IV, YLA 3
   EEI Saamari
   EEE Saijan Vinkki

» Jälkeläiset

s. 25.10.2009 o. Fiktion Sulmu (e. Vaapukan Hilla)
Kaikki tämän sivun materiaali on © Leandra, ellei toisin mainita. Kaiken materiaalin kopiointi on Suomen tekijänoikeuslain nojalla kielletty!